Orange Vitaliteit | Over Orange
15691
page,page-id-15691,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-5.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Over Orange vitaliteitscoaching

Orange vitaliteitscoaching is opgericht door Suzanne Bindels: opgeleid als arbeids- en organisatiepsychologe werk ik vanuit een oplossingsgerichte benadering in combinatie met de CSR-aanpak (Chronische Stress Reversal / CSR Centrum Nederland).

 

Mijn werkwijze bij coaching

Coachen is improviseren: inspelen op wat zich voordoet op dat moment bij jou als cliënt. Daarom houd me ik me ook niet star vast aan een vooraf bedachte structuur of aan voorgenomen werkvormen. Als cliënt heb je zoveel mogelijk de regie over wat er besproken wordt en ik beschouw je als expert van je eigen leven, ervaringen en prioriteiten. Een milde vorm van confrontatie ga ik niet uit de weg. Dat zorgt ervoor dat je soms oude (onbewuste) patronen doorbreekt en nieuwe perspectieven gaat zien. Zodat je keuzes durft te maken waarbij je luistert naar je hoofd, buik én hart. Dit betekent misschien niet altijd de weg van de minste weerstand. Het zorgt er wél voor dat je achter je keuzes kan staan om wie jij bent, wat jij wilt en waarvan jij denkt dat jouw kwaliteiten en drijfveren het beste tot hun recht komen.

 

Ontspannen en veilig

Ik vind het belangrijk dat je je ontspannen en veilig kunt voelen vanaf de eerste kennismaking. Cliënten ervaren me als betrokken, energiek en open minded en zij geven aan zich op hun gemak te voelen, meer zelfvertrouwen te krijgen en gestimuleerd te worden om positieve acties te ondernemen. Er is ook ruimte voor humor en relativering tijdens de coachsessies. Regelmatig zet ik je aan het werk met kleine ‘experimentele opdrachten’ die je thuis en tijdens de week kunt doen.

 

Mijn achtergrond

Speciale affiniteit heb ik met coachvragen rondom stress, burnout & vitaliteit. Tijdens mijn studie arbeids- en organisatiepsychologie (RUG Groningen, 2003, cum laude) deed ik onderzoek naar risicofactoren voor burnout aan de hand van vragenlijstonderzoek en bio-psychologische metingen. De afgelopen jaren heb ik me verder verdiept in stresspreventie en coachinterventies. Onder andere vanuit een NLP-benadering (neuro linguïstisch programmeren), lichaamswerk, systemisch werk en oplossingsgericht coachen. Daarnaast heb ik affiniteit met vragen rondom coming out en acceptatie. Mocht het gewenst zijn dan kan de coaching ook in het Engels plaatsvinden.

Suzanne Bindels

Suzanne Bindels

“Als je goed zorgt voor jezelf, zorg je ook goed voor je omgeving”